Framtidens artist kommer till Jönköpings Teater

När GERD intar scenen på Jönköpings Teater den 19 april är det inte bara en konsert – det är en inbjudan till en värld där musikens dramatik och kreativa energi tar dig på en resa bortom det vanliga.

Med en unik mix av klassiska instrument och moderna ljud skapar GERD en upplevelse som är lika överraskande som vacker. Hennes förhoppning är att hon ska kunna förmedla ”ett år med GERD i en slags fantasivärld”.

- Jag får så mycket vardagsmagi när jag skriver låtarna. Det ska bli så kul att få djupdyka ännu mer i en kreativ liveshow, säger artisten.

GERD är relativt ny i sin musikkarriär men har redan fått betydande erkännande för sitt arbete. Bland annat vann hon priset "Framtidens artist" på P3 Guld förra året. Enligt GERD har denna framgång gett henne modet att utforska nya gränser i sitt skapande.

- Vinsten har gjort att jag fått mer förståelse för att många relaterar och att jag vågar ta ut svängarna i mitt skapande ännu mer, säger hon.

Att hon nu får åka på turné och därtill släppa nytt album är två milstoplar i karriären och något hon önskat göra länge.

Musiken alltid närvarande

Musiken har alltid varit en central del av GERDs liv och en källa till terapi och reflektion. Hon har alltid hållit på med musik i någon form, men det har alltid sett olika ut. Sitt låtskrivande hittade hon relativt sent men är något hon älskar att göra, enligt henne själv.

- Musiken är terapi för mig, där får jag tid att reflektera och berätta på ett kreativt sätt. Jag hoppas att musiken ska fortsätta få människor som lyssnar att känna sig mindre ensamma och att turnén ska vara en liveupplevelse som får oss ännu mer samman, berättar artisten.

En av låtarna som kommer att framföras på konserten den 19 april är "Happier Than Me", den första låten som släpptes från hennes sprillans nya album ”Meet me in the blue”. Syftet med låten är att fånga känslan av att vara fast i sin egen fest, eller till och med ens egna sinne.

- När den skrevs så föreställde vi oss en fest som man har hostat hos sig själv dit ens ex dyker upp med sin nya person. Man är fången i att låtsas, och även om man önskar sitt ex väl så hoppas man ändå att man ska kunna bli bara lite lite lyckligare.

En oförglömlig upplevelse på Jönköpings Teater

Trots att GERD inte har någon tidigare koppling till Jönköping ser hon fram emot att utforska staden och dela sin musik med dess invånare.

Med en mix av inlevelsefulla texter, dynamisk musik och en passion för att skapa samhörighet genom sin konst lovar GERD att konserten på Jönköpings Teater kommer bli en oförglömlig upplevelse för alla som närvarar.

- Att kunna ge mer kontext och helhet till låtarna på ett överraskande och vackert sätt. Jag hoppas att berättelsen bakom låtarna ska få mer liv under konserten."

Låt dig förföras av musikens magi och upptäck en värld där vardagen blir till konst, köp din biljett redan idag! Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2024-03-19