Arrangörsinfo

Mitt inne i Jönköpings centrum hittar du charmiga Jönköpings Teater. Opera, magiföreställningar, konserter, humorshower och barnföreställningar, vi har en lång erfarenhet av att arrangera det mesta. För oss står service och ett bra samarbete i fokus. På Jönköpings Teater finns det plats för 353 besökare.

Jönköpings Teater är en anrik byggnad från 1904. Byggnaden finns på Hovrättstorget i Jönköping med närhet till stans stora restaurangutbud och flertal parkeringsplatser.

Teatern bär på en spännande historia och här arrangeras många olika föreställningar och evenemang, konserter, teatrar så klart, men även föreläsningar och till och med livestreamad Opera. Lokalerna ger en genuin upplevelse med sin historik, men de öppnar även upp för mängder av möjligheter.

Varför Jönköpings Teater

Den anrika teatern har bevarats väl och lokalen är precis lika charmig och unik som man kan önska från en 100 år gammal teater. Med högt i tak och 353 säten i sammet som sträcker ut sig över parkett och två balkonger går ingen i publiken miste om den förtrollade atmosfären.

Jönköpings Teater lämpar sig för en mängd olika sorters föreställningar men kanske speciellt de lite mer intima varianterna, i form av teater, avskalade konserter, standup och livepoddar.

Förutom scenens och salongens intima planlösning är det även nära till backstageområdet med loger i direkt anslutning till scen. Jönköpings Teater ligger därtill mitt i city och hotell finns i samma hus som teatern.

Under 2020 blev Jönköpings Teater Miljödiplomerat via Svensk Miljöbas. Det är något som vi jobbat hårt för och är mycket stolta över. Att vara miljödiplomerade innebär bland annat att allt avfall sorteras, att bara miljömärkta produkter används vid rengöring av teatern. Vi säkerställer också att våra samarbetsparter vid städ och restaurang är miljödiplomerade.

Direktkontakt till oss på teatern

Camilla Fritz, affärsområdeschef
camilla.fritz@destinationjonkoping.se, 070-792 10 46

Josefin Stenfeldt, projektkoordinator
josefin.stenfeldt@destinationjonkoping.se, 073-337 48 69

Jenny Karlsson, biljettadministratör
jenny.karlsson@destinationjonkoping.se, 072-546 79 83

Per-Lennart ”Pelle” von Wendel, hustekniker
per-lennart.von-wendel@destinationjonkoping.se, 070-593 93 18

Hannes Agnesund, hustekniker
hannes.agnesund@destinationjonkoping.se, 072-333 49 68

Hyra teatern

Önskar du mer information angående kostnader, tekniska frågor med mera?
Hör av dig till vår projektkoordinator så pratar vi vidare

Ansvarig för uthyrning av Jönköpings Teater är Destination Jönköping.

Sidan uppdaterad 2023-12-21