Möt mig imorgon - En musikteater för alla Dylan-fans

Möt mig imorgon är en musikalisk teaterföreställning som bygger på fri tolkning av Bob Dylans texter, musik och biografi. Bakom föreställningen står duon Robin Fajardo och Melker Nilsson.

- Vi vill skapa en unik och tankeväckande upplevelse genom att sammanfoga Bob Dylans texter, musik och biografi på ett sätt som både utmanar och förenar publiken, berättar Robin.

Föreställningen utspelar sig i en hotellbar på Amerikas östkust där två karaktärer möts för första gången, eller? Genom dialog och nya tappningar på Dylans musik skapas en krokig röd tråd som sammanflätar olika berättelser, konversationer och sånger. Föreställningen tar upp ämnen som kärlek, krig, hopp och förändring och ger en inblick i karaktärernas livsberättelser.

Med låtar från 60-talet och dialog skriven i nutid, är tanken att skapa en koppling mellan då och nu. Duon vill uppmärksamma det skrämmande och vackra i att dessa texter fortfarande resonerar och relaterar till dagens sammanhang.

- Vi hoppas ge en berikande och tankeväckande upplevelse när man ser föreställningen. Tanken är att publiken ska upptäcka nya lager av mening i Dylans musik. Det är en resa genom Bob Dylans musikaliska och poetiska värld som vi hoppas kan gripa och inspirera, fortsätter Robin.

Idén till föreställningen föddes på en bowlinghall

Allt började på olika bowlinghallar i södra Sverige. Robin och Melker träffades 2016 då de pluggade tillsammans på en folkhögskola. De upptäckte ganska snabbt att de hade mycket gemensamt i musiksmak och började snart att spela ihop. Duon åkte runt på helgerna och trubadurade på olika bowlinghallar.

- Folk ville oftast höra "Kung i baren", eller "I Want It That Way", men vi envisades med att spela 60- och 70-talsmusik och därmed blev det en himla massa Dylan, berättar Robin.

Efter en spelning i Höör satt de båda killarna i bilen och kläckte idén om att göra en föreställning baserad på Dylans text och musik. Det dröjde sedan sju år innan idén skulle komma att realiseras. De sju åren spenderade de båda killarna med att investera i sina musikkarriärer med såväl studier som gig. Efter åren på folkhögskola och efterföljande år av festivalgig flyttade Melker till London för studier på Mountview Academy of Theatre Arts. Robin flyttade till Göteborg för att plugga på Balettakademien. Men nu har föreställningen äntligen blivit verklighet och hade premiär i Laholm redan under hösten 2023.

Vuxit upp med Dylan-musik

Både Robin och Melker är uppvuxna med Bob Dylans musik.

- Jag minns första gången morsan spelade ”Like a Rolling Stone” för mig och minns att jag tyckte det lät jättekonstigt. Jag var ju van vid Flamenco och finlir, inte någon folkrock. Men det var inte mycket att säga till om, jag vande mig snabbt blev därefter helt förälskad i musiken, berättar Robin.

Även för Melkers del var musik en given framtid. Hans pappa är musiker och stor Beatlesfantast och Melker har gladeligen gått i hans fotspår. Just Bob Dylan var det dock hans bror som introducerade för honom först lite senare i livet.

På frågan varför det blev Dylan är svaret ett ömsesidigt ”nörderi” i hans texter och musik.

- Låtarna åldras knappt, igenkänningen i texterna är lika stor idag som när de skrevs. När man väl dykt ner i Dylans låtskatt är det i princip omöjligt att simma upp till ytan igen, konstaterar Robin.

Jönköping en självklar plats för gig tack vare god vän

Den 24 mars kommer Robin och Melker med sin föreställning till Jönköpings Teater. Länge var killarnas syn på Jönköping som så många andras: En fantastiskt vacker väg att köra på när man åker förbi! Men när de båda pluggade ihop träffade de Simon, som kom att bli en väldigt god vän. Simon är från Jönköping och han tog med killarna hit och visade upp allt som fanns att erbjuda, allt från utelivet och all god mat till Gränna museum och våra många äppelodlingar. Numer tycker Melker och Robin att Jönköping är en fantastisk fin stad att inte bara åka förbi, utan även att stanna i. Att köra ett gig här blev därmed en självklarhet.

Sidan uppdaterad 2024-02-12