Hållbarhetsarbete

Vi har under många år arbetat med fokus på miljö- och hållbarhetstänk på Jönköpings Teater. Nedan ser du några exempel på vårt hållbarhetsarbete.

Kranmärkt

År 2019 fick Jönköpings Teater miljömärkningen "Kranmärkt" för vår hantering av vatten.
Det betyder att vi inte köper in vatten på flaska till våra backstageområden längre. Vi har så fint vatten från Vättern som vi med glädje bjuder på backstage.

Miljömärkningen Kranmärkt från Svenskt Vatten Länk till annan webbplats.

Miljödiplomering

Under 2020 blev Jönköpings Teater Miljödiplomerat via Svensk Miljöbas. Det är något som vi jobbat hårt för och är mycket stolta över. Att vara miljödiplomerade innebär för oss bland annat att allt avfall sorteras, att bara miljömärkta produkter används vid rengöring av teatern. Vi säkerställer också att våra samarbetsparter vid städ och restaurang är miljödiplomerade.

Miljödiplomeringen Svensk Miljöbas Länk till annan webbplats.

Greentopia

Greentopia är en plattform där evenemangsnäringen går samman med ett antal svenska städer för att minska det gemensamma klimatavtrycket. Arbetet utgår ifrån tre perspektiv: konsument, producent och intressent. Allt med fokus på de områden som ger mest klimatnytta vid evenemang: transport, mat och dryck samt textil.

Som anslutna till Greentopia arbetar vi målmedvetet för att minska de klimatavtryck som evenemangen på våra arenor medför.

Greentopia - evenemangsnäringen minskar det gemensamma klimatavtrycket Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2023-12-21